bio7
IMG-f59294fdd373a8feebb7a292ae347c17-V
bio6
bio8

Ειρήνη Μασαούτη (Βιογραφικό)

Η Μασαούτη Ειρήνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου το 2000 και εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών έλαβε μέρος σε πολλές έρευνες του τμήματος της και σε συνέδρια εντός και εκτός Κρήτης (με ομιλίες και poster). Παράλληλα, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των φοιτητών του τμήματος της αλλά και εκπρόσωπος τους στις Γενικές Συνελεύσεις του τμήματος. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στις πρώτες βοήθειες από το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου είχε ενεργή συμμετοχή ως Εθελόντρια σε όλες τους τις τοπικές κινητοποιήσεις και ασκήσεις πρώτων βοηθειών. Κατά το τέταρτο και τελευταίο έτος σπουδών της ολοκλήρωσε τη πρακτική άσκηση της, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και εκπόνησε την Ερευνητική Πτυχιακή της Διατριβή, σε νομούς της Κρήτης (με Άριστα 9.8), η οποία είχε ως θέμα της, την καταγραφή των διατροφικών συνηθειών σε ηλικίες 14-17 ετών και των επιπολασμό της παχυσαρκίας στις ηλικίες αυτές. Αποφοίτησε από το Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ με βαθμό πτυχίου 8,11.

Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε με τον κλάδο της Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου ακολούθησε την κατεύθυνση της Συστημικής Θεραπείας στο τετραετές πρόγραμμα «Μελέτη και Εκπαίδευση σε Ανθρώπινα Συστήματα Συμπεριφοράς» Κ.Α. 1913, κατά τη διάρκεια του οποίου 2 χρόνια αφιερώθηκαν στη θεωρητική κατάρτιση και 2 χρόνια στην πρακτική άσκηση. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κλάδου Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA), στον οποίο είναι ιδρυτικό μέλος. Ωστόσο, ολοκλήρωσε συμπληρωματικά το Πρόγραμμα Διδακτικής Ψυχοθεραπείας του Ινστιτούτου Οικογενειακής Συστημικής Συμβουλευτικής & Θεραπείας, με τη μέθοδο του ψυχοδράματος (μέθοδος θεραπείας Συστημικής προσέγγισης). Είναι απόφοιτη, του 4ετούς προγράμματος Ψυχοδράματος (ΨΥΚΑΠ).

Εμπειρία

_
  • Από το 2005 έως και το 2011 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του «Γεύσεις» και επιστημονική συνεργάτης του τοπικού καναλιού Kρήτη TV.
  • Λειτουργεί το δικό της ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο από το 2010 στην περιοχή του Ηρακλείου, οδός Κυρίλλου Λουκάρεως 49, στον 1ο Όροφο.
  • Από το 2011 έως και το 2017 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ MORFI και στο CLS CEPANSI.
  • Από το 2011 οργανώνει μόνη της ή σε συνεργασία με ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους, Συμβουλευτικές ομάδες, με διάφορες θεματικές ενότητες, βασιζόμενη πάντα στην εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία αλλά και στη Διαιτολόγια- Διατροφολογία.
  • Από το 2010 έως και το 2014 εκλέχθηκε Γενική Γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και από το 2014 πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος της ΕΔΔΕ Κρήτης. Από το 2018 αντιπρόεδρος του Π.Τ. της ΕΔΔΕ Κρήτης, μέχρι και σήμερα.
  • Από το 2019, έως σήμερα είναι εξωτερική συνεργάτης του Διαγνωστικού Κέντρου Ηρόδοτος και από το 2018 έως και σήμερα εξωτερική συνεργάτης του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Ψυχή.
  • Κατά τη διάρκεια των σπουδών της μέχρι και σήμερα συμμετέχει σταθερά σε ημερίδες και συνέδρια Διατροφής και Ψυχολογίας / Ψυχιατρικής.
  • Τέλος, εφαρμόζει τη Συστημική σε παιδιά και εφήβους, για τη καλύτερη διαχείρηση της διατροφικής τους συμπεριφοράς και της γενικότερης εικόνας τους προς τον εαυτό τους.