ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
02/13/2016 eirinimasaouti_5868tps1 Add CommentΗ κλινική διατροφή και διαιτολογία (ΚΔΔ) αποτελεί τον τομέα εκείνο που ασχολείται με την αξιολόγηση της διατροφικής κατάστασης των ατόμων που πάσχουν από κάποια ασθένεια που σχετίζεται ή όχι με την δίαιτα τους, με σκοπό να βελτιωθεί η υγεία τους, να θεραπευθεί η νόσος και να μειωθεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.
Η ΚΔΔ περιλαμβάνει τον καθορισμό στόχων για τη θεραπεία του ασθενούς και την ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου πλάνου διατροφής που περιλαμβάνει την εκπαίδευση του ασθενούς και την εκμάθηση της αυτοδιαχείρισης από την πλευρά του. Αποδεδειγμένα, έχει καταστεί πλέον μια όλο και πιο σημαντική συνιστώσα των ολοκληρωμένων συστημάτων παροχής υγειονομικής περίθαλψης.
Uncategorized