ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣΑΟΥΤΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μασαούτη Ειρήνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Ηρακλείου το 2000 και εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών έλαβε μέρος σε πολλές έρευνες του τμήματος της και σε συνέδρια εντός και εκτός Κρήτης (με ομιλίες και poster).

Παράλληλα, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των φοιτητών του τμήματος της αλλά και εκπρόσωπος τους στις Γενικές Συνελεύσεις του τμήματος.

Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στις πρώτες βοήθειες από το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου είχε ενεργή συμμετοχή ως Εθελόντρια σε όλες τους τις τοπικές κινητοποιήσεις και ασκήσεις πρώτων βοηθειών.

Κατά το τέταρτο και τελευταίο έτος σπουδών της συμμετείχε στην υποχρεωτική πρακτική άσκηση της, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και εκπόνησε την Ερευνητική Πτυχιακή της Διατριβή, σε νομούς της Κρήτης (με Άριστα 9.8), η οποία είχε ως θέμα της, την καταγραφή των διατροφικών συνηθειών σε ηλικίες 14-17 ετών και των επιπολασμό της παχυσαρκίας στις ηλικίες αυτές. Αποφοίτησε από το Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ με βαθμό πτυχίου 8,11.

Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε με τον κλάδο της Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου ακολούθησε την κατεύθυνση της Συστημικής Θεραπείας στο τετραετές πρόγραμμα «Μελέτη και Εκπαίδευση σε Ανθρώπινα Συστήματα Συμπεριφοράς» Κ.Α. 1913, κατά τη διάρκεια του οποίου 2 χρόνια αφιερώθηκαν στη θεωρητική κατάρτιση και 2 χρόνια στην πρακτική άσκηση. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κλάδου Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA), στον οποίο είναι ιδρυτικό μέλος.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της μέχρι και σήμερα συμμετέχει σταθερά σε ημερίδες και συνέδρια Διατροφής.

Ωστόσο, παρακολούθησε 70 ώρες από το Πρόγραμμα Διδακτικής Ψυχοθεραπείας του Ινστιτούτου Οικογενειακής Συστημικής Συμβουλευτικής & Θεραπείας, με τη μέθοδο του ψυχοδράματος (μέθοδος θεραπείας Συστημικής προσέγγισης).

Από το 2005 έως και το 2011 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του «Γεύσεις», με αρμοδιότητα της, την οργάνωση διαιτητικών μενού προσαρμοσμένα σε εξατομικευμένα διαιτολόγια για αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών, παχυσαρκίας, παθογενειών κ.α. Σε συνεργασία με μαγείρους και σεφ, ολοκλήρωσαν χιλιάδες συνταγές που εντάσσοντας σε διαιτολόγια κλινικών ή μη πελατών.

Από το 2011 έως και το 2017 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στο ΙΕΚ MORFI και στο CLS CEPANSI στο Ηράκλειο Κρήτης, στα τμήματα : Προσχολικής Αγωγής, Αισθητικής, Εναλλακτικών Θεραπευτών, Ρεφλεξιολογίας και Ποδολόγων.

Επίσης, από το 2011 οργανώνει μόνη της ή σε συνεργασία με ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους, Συμβουλευτικές ομάδες ενηλίκων, με διάφορες θεματικές ενότητες, βασιζόμενη πάντα στην εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία αλλά και στη Διαιτολόγια- Διατροφολογία.

Στόχος της, η σφαιρική εκτίμηση-αντιμετώπιση της διατροφικής συμπεριφοράς του ασθενούς σε συνδυασμό πάντα της Ψυχολογίας και της Διατροφικής Αγωγής του.

Το 2017 σχεδίαζε τα μηνιαία προγράμματα διατροφής παιδιών προσχολικής ηλικίας, στον παιδικό σταθμό ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ, στη Χερσόνησο.

Από το 2018 ξεκίνησε εκπαίδευση, του 4ετούς προγράμματος Ψυχοδράματος.

Παράλληλα, συνεργάζεται μέχρι σήμερα με την επιστημονική ομάδα του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου ΨΥΧΗ, όπου διοργανώνονται και οι Συμβουλευτικές της Ομάδες.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει μέρος από το ερευνητικό της έργο σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Aρθρογραφεί σε ποικίλης ύλης περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο, συμμετέχει ως προσκεκλημένη σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές δίδοντας διατροφικές συμβουλές και έχει κληθεί ως ομιλήτρια σε αρκετές ενημερωτικές εκδηλώσεις τόσο για το κοινό όσο και για επιστήμονες υγείας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου με στόχο την σωστή διατροφική ενημέρωση των συμπολιτών μας, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με περισσότερη τριβή στις μικρές ηλικίες (παιδιά-έφηβοι).

Ήταν επί πέντε έτη επιστημονική συνεργάτης του τοπικού καναλιού Kρήτη TV σε μεσημεριανή εκπομπή “Καλό Μεσημέρι” , ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος της εκπομπής.

Από το 2010 έως και το 2014 εκλέχθηκε Γενική Γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και από το 2014 πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος της ΕΔΔΕ Κρήτης. Από το 2018 αντιπρόεδρος του Π.Τ. της ΕΔΔΕ Κρήτης, μέχρι και σήμερα.

Λειτουργεί το δικό της ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή του Ηρακλείου, οδός Κυρίλλου Λουκάρεως 49, στον 1ο Όροφο.

και από το 2020 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με το Διαγνωστικό Κέντρο ΗΡΟΔΟΤΟΣ, όπου παρακολουθεί κλινικά Περιστατικά και κάνει λιπομετρήσεις DEXA. Χωρίς τίτλο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *